BIOGRAPHY

Zgodba skupine Tide se je pričela leta 1998 na Nizozemskem. Po 10 ustvarjalnih letih  v Amsterdamu kjer je Kevin Koradin živel in delal kot studijski glasbenik se je leta 2005 vrnil v Slovenijo in s seboj prinesel material za prvi album.

Septembra 2005 je založba CPZ izdala prvenec, imenovan Seven Days, ki je hitro dočakal ponatis. V sklopu koncertov je skupina z odličnimi nastopi v živo takoj opozorila nase in zasedla praktično vse klubske in festivalske odre v Sloveniji ter ponekod v tujini med drugim tudi na Exit festivalu v Srbiji.

Prvi videospot Release My Gun (predvajan redno na MTV Adria, uvrščen tudi na lestvico World Chart Express MTV Europe), delo režiserjev Miloša Radosavljeviča in Tomija Horvata je požel veliko odobravanje, še uspešnejši pa je bil drugi videospot za pesem Evolution. Dokončno potrditev skupine je prinesla dvoranska turneja s skupino Siddharta in videospot za pesem Brain Damage. Promocijo albuma Seven Days so sklenili z odmevnim nastopom kot predskupina Iron Maiden na bežigrajskem stadionu. V Zagrebu so se jeseni 2007 kot nominiranci natečaja MTV Europe, New Sounds Of Europe predstavili tudi v živo.

Tide so svojo drugo ploščo poimenovali Nothing to Lose (CPZ). Tako kot uspešen prvenec Seven Days, je bila v celoti posneta na Nizozemskem s tujimi producenti. Rockerski kvartet je album posnel poleti 2007 v Markant Recording Studios v sodelovanju s producentoma Peerom Raveom (Henry Rollins, Junkie XL, Urban Dance Squad) in Matthijsom van der Speckom (Lauryn Hill, Craig Ross, Lenny Kravitz). Osrednja promocija albuma v ljubljanski Cvetličarni Mediapark z gosti Dan D, Big foot Mama in Ladom Bizovičarjem je bila zelo uspešna in odmevna.

Po zaključku turneje Nothing to Lose decembra 2008 se je Kevin odločil za premor in odšel za eno leto v Amsterdam. Tam je napisal in posnel material za tretji in tokrat malo drugačen, bolj eksperimentalen album. Album z naslovom Regeneration , ki je v Sloveniji izšel novembra 2009. Izid novega izdelka je pospremil prvi singel in videospot Adieu. Aprila 2010 je album izdala še nemška založba Antstreet Records. Ob zakljucku leta 2011 so Tide prejeli od RTV Slovenija dve glasbeni nagradi imenovani ''zlati zidak'' za najdlje uvrscen single na prvem mestu ( Adieu) ter za naj band leta 2011. Nagrade so podelili gledalci ter priznani slovenski kritiki in glasbeni uredniki.


Skupina trenutno pripravlja material za četrti album, ki naj bi predvidoma izšel proti koncu leta 2012. Četrti album napoveduje vrnitev na stilu, ki sta ga ponujala prva dva albuma, Tide se kmalu vračajo na sceno z udarnim rockom po katerem so tudi postali priljubljeni in prepoznavni.